Έναν τετράποδο φίλο, συνεργάτη και φύλακα βρήκε η JLR (Jaguar-Land Rover) προσλαμβάνοντας τον Rover.
Ο ρομποτικός σκύλος της βρετανικής εταιρείας εργάζεται στις εγκαταστάσεις του Κόβεντρι, όπου η JLR εξελίσσει την τεχνογνωσία της στην ηλεκτροκίνηση. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι έχει τεθεί ως στόχος μέχρι το 2030 οι μάρκες Range Rover, Defender, Discovery και Jaguar να έχουν εξηλεκτριστεί πλήρως.
Στο πλαίσιο αυτό κορυφώνονται οι διεργασίες για το λανσάρισμα του επερχόμενου Ranger Rover Electric και του νέου τετράθυρου GT της Jaguar, το οποίο θα είναι το πιο ισχυρό και βιώσιμο μοντέλο της με αυτονομία περίπου 700 χλμ., με την τιμή του να υπολογίζεται από 100.000 λίρες (περίπου 118.000 ευρώ).
Ποια όμως μπορεί να είναι η συμβολή του ρομποτικού σκύλου Rover στα σχέδια αυτά της JLD; Διευκρινίζεται αρχικά ότι ο Rover δεν έχει στόχο να αντικαταστήσει κάποιον κανονικό σκύλο, που θα μπορούσε σίγουρα να προσφέρει αγάπη και παρέα σε έναν άνθρωπο. Αποστολή του Rover είναι να εποπτεύει τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό.
Συγκεκριμένα, έχοντας πλήρως αυτόνομη λειτουργία ακολουθεί προκαθορισμένες διαδρομές, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, εντοπίζει και αποφεύγει εμπόδια και ανθρώπους, μπορεί να ανοίγει πόρτες και να ανεβαίνει σκαλιά. Πραγματοποιεί έως και 24 περιπολίες μέρα-νύχτα, 7 ημέρες την εβδομάδα και δεν αποσπάται η προσοχή του από δυνατούς ήχους, ασυνήθιστες εικόνες ή μυρωδιές.
Ο εργατικός Rover λαμβάνει συνεχώς μετρήσεις, επιθεωρεί βαλβίδες και μηχανήματα, μειώνει τον κίνδυνο ανθρώπινου λάθους και απαλλάσσει από καθήκοντα συναδέλφους τους. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας θερμικούς αισθητήρες για γρήγορη μέτρηση της θερμοκρασίας της μπαταρίας, διασφαλίζει ότι οι τεχνικοί μπορούν να συνεχίσουν την εργασία τους με ασφάλεια. Παράλληλα οι προηγμένοι ενσωματωμένοι αισθητήρες, του επιτρέπουν να «ακούει» πιθανές διαρροές αερίου που δε θα μπορούσαν να γίνουν αντιληπτές από τα ανθρώπινα αυτιά. Διάλλειμα κάνει μόνο όταν χρειάζεται να αποσυρθεί στο δικό του ειδικό χώρο για να φορτίσει την 50V μπαταρία του.