Μία περαστική γυναίκα παρατήρησε πως ένας οδηγός πάρκαρε το όχημα του σε ειδικές θέσεις για ΑΜΕΑ. Αφού του ζήτησε να το μετακινήσει ευγενικά καθώς δεν προοριζόταν για αυτόν η θέση, εκείνος δεν ενέδωσε και η γυναίκα τον φωτογράφισε και ανέβασε την φωτογραφία του στο προφίλ της στο Facebook, χωρίς μάλιστα να κρύψει το πρόσωπο και την πινακιδα.
Ford Puma ST: Με διαφορά το καλύτερο GTi SUV της αγοράς!
Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις με το ποστ να παίρνει εκατοντάδες κοινοποιήσει και ο οδηγός έκανε μήνυση.
Η υπόθεση εκδικάστηκε τελικά και το δικαστήριο ζήτησε τη διαγραφή της φωτογραφίας και επέβαλλε αποζημίωση 15.000 ευρώ υπέρ του οδηγού, για παραβίαση του ΓΚΠΔ και του Ν. 4624/2019.
Μάλιστα το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών «επεσήμανε ότι η προβολή της φωτογραφίας δεν ήταν αναγκαία για την επίτευξη των σκοπών της καταγγελίας» καθώς θα μπορούσε η γυναίκα να καλέσει την τροχαία και να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.
Μήπως πλέον το ρόλο των δικαστηρίων έχουν αναλάβει το Facebook και τα social media;
Συμφωνώ με όλα όσα αναφέρετε, θα ήθελα όμως να επισημάνω την ψυχική οδύνη ενός ΑΜΕΑ όταν εκτός από τις αντικειμενικες δυσκολίες που αντιμετωπίζει, έχει να αντιμετωπίσει την αδιαφορία, ημών των υγειων στην κίνηση αλλά νοσουντων στην ψυχή. Με τι κουράγιο θα συνεχίσει, τις συχνά επιπονες προσπάθειες του ο κάθε συνανθρώπους, μας όταν με τη συμπεριφορά μας του πολλαπλασιαζουμε τις ήδη υπάρχουσες δυσκολίες;