Μάλλον είναι δύσκολο να το πιστέψετε, αλλά το όχημα που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία είναι στην πραγματικότητα ένα Volkswagen Beetle.
Ας γυρίσουμε προς τα πίσω τις σελίδες του ημερολόγιού, στις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν όλο και περισσότεροι ανακάλυπταν πως το θρυλικό Beetle, με ελάχιστες τροποποιήσεις, μπορούσε να μεταμορφωθεί σε off-road όχημα.
Στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού ο Σκαραβαίος έδειξε την πιο περιπετειώδη πτυχή του μέσα από το Meyers Manx, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ. Στην Ευρώπη τώρα η ίδια η Volkswagen χρησιμοποιώντας το σασί και το βασικά τμήματα του Beetle έπλασε το Type 181, το οποίο αργότερα έγινε γνωστό στις Η.Π.Α με την ονομασία “The Thing”.
To Beetle όμως «μεταλλάχτηκε» και στη μακρινή Αυστραλία. Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε το άγνωστο Country Buggy! Σε πρώτο στάδιο εξετάστηκε η χρήση του ως στρατιωτικό όχημα, χρησιμοποιώντας εξαρτήματα από το Beetle και το βαν Type 2.
Σπάει τζάμια το ηχοσύστημα του Golf GTE Skylight με ισχύ 3.110 Watt! (video)
Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στη χώρα των καγκουρό, είχε μικρές προεξοχές για να αυξήσει τη γωνία προσέγγισης και αναχώρησης σε off-road διαδρομές, ενώ αφαιρέθηκαν οι προφυλακτήρες για να μεγαλώσει η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος.
Τροφοδοτούνταν από τον επίπεδο τετρακύλινδρο κινητήρα του Beetle, ενώ η κίνηση μεταδίδονταν στον πίσω άξονα, ο οποίος άνηκε στο Type 2. Δεν είχε πόρτες, παρά μόνο ψηλά πλαϊνά περβάζια, που μπορούσαν να κλείσουν με καλύμματα βινυλίου. Το παρμπρίζ του ήταν πτυσσόμενο και η οροφή του σκληρή ή μαλακή.
Τα πρώτα Country Buggy κατασκευάστηκαν το 1968, όμως τα πράγματα δεν πήγαν πολύ καλά. Τελικά δε χρησιμοποιήθηκε από το στρατό, ενώ το Type 181 που προσφέρονταν σε παγκόσμιο επίπεδο, του έκλεβε δόξα στην αγορά της Αυστραλίας. Οι τίτλοι τέλους έπεσαν μετά από την παραγωγή μόλις 1.952 Country Buggy.
Το 1972 όμως η Volkswagen επένδυσε με άλλες εταιρείες στην παραγωγή ενός ελαφρώς τροποποιημένου Country Buggy στις Φιλιππίνες, το οποίο ονόμασε “Sakbayan” που σημαίνει «αυτοκίνητο του λαού», ενώ παρέμεινε στην παραγωγή για αρκετά χρόνια.