Η αλήθεια είναι ότι η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Maserati μας ξάφνιασε, καθώς δε συνηθίζεται να αναβάλλεται η παγκόσμια πρεμιέρα ενός νέου μοντέλου.
Ωστόσο η ιταλική εταιρεία, που έχει για έμβλημα την τρίαινα του Θεού Ποσειδώνα, αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει την αποκάλυψη της νέας Grecale στις 16 Νοεμβρίου στο Μιλάνο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.
Το ντεμπούτο λοιπόν της νέας Grecale μεταφέρεται για την άνοιξη του 2022. Για ποιο λόγο όμως η Maserati αποφάσισε να τροποποιήσει τα σχέδια της; Σύμφωνα με τη Maserati αιτία είναι η συνεχιζόμενη παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών (μικροτσίπ), η οποία έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην αλυσίδα τροφοδοσίας και καθυστερεί σημαντικά την παραγωγή.
Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν άλλωστε οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ η προηγμένη συνδεσιμότητα της Grecale καθιστά μείζονος σημασίας τους ημιαγωγούς. Συγκεκριμένα η Maserati δήλωσε ότι λόγω της έλλειψης ημιαγωγών, η ποσότητα παραγωγής δεν θα της επιτρέψει να ανταποκριθεί σωστά στην αναμενόμενη παγκόσμια ζήτηση.
Δείτε ακόμα: Η άγνωστη σχέση της Maserati Mexico με τον Πρόεδρο του Μεξικού!
Παράλληλα αναφέρει ότι συνεχίζει να εργάζεται σκληρά παρά τα προβλήματα προμήθειας εξαρτημάτων, ώστε να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της. Παρότι το ραντεβού μας με τη νέα Grecale αναβλήθηκε η Maserati μας καλεί να μείνουμε συντονισμένοι, καθώς από τις 16 Νοεμβρίου και μετά μας περιμένουν εκπλήξεις.
Υπενθυμίζουμε ότι η νέα Grecale θα είναι το μικρότερο SUV στη γκάμα της Maserati και ιεραρχικά θα τοποθετηθεί κάτω από τη Levante. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα Giorgio και θα τροφοδοτείται από τετρακύλινδρους και εξακύλινδρους βενζινοκινητήρες, υβριδικά σύνολα, ενώ θα υπάρξει και αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Maserati που βρίσκεται στο Κασίνο της Ιταλίας.
Το όνομα Grecale προέρχεται από τον ομώνυμο μεσογειακό άνεμο. Η Maserati έχει μια μακροχρόνια παράδοση στην ονομασία μοντέλων της από τους πιο διάσημους ανέμους στον κόσμο. Η πρακτική αυτή ξεκίνησε το μακρινό 1963 με τη Mistral, ενώ ακολούθησαν οι Ghibli, Bora, Khamsin και Levante.