Αν ταξιδέψετε στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, τότε αξίζει σίγουρα τον κόπο να επισκεφτείτε το Μουσείο της Mercedes.
Εκεί σας περιμένουν 160 καλογυαλισμένα ιστορικά και νεότερα μοντέλα της Mercedes για να τα θαυμάσετε από κοντά, καθώς επίσης και 1.500 εκθέματα. Πιθανότατα όμως να σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον και οι «κρυφές» πόρτες μέσα στο εντυπωσιακό Μουσείο. Για ποιο λόγο υπάρχουν και ποιο μυστικό κρύβουν;
Η Mercedes τις αποκαλεί «τσιμεντένιες» πόρτες, καθώς το καμουφλάζ τους είναι ότι μοιάζουν ως ενιαίο τμήμα με τους τοίχους. Η λεία επιφάνεια τους από εκτεθειμένο σκυρόδεμα προβάλει το κύριο δομικό υλικό του Μουσείου. Κάθε μία από τις πέντε συνολικά τεράστιες πόρτες έχει ύψος 4 μέτρα και πλάτος 3,5 μέτρα.
Κάθε πόρτα θα ζύγιζε περίπου έξι τόνους αν ήταν από σκυρόδεμα και θα απαιτούσε γιγαντιαίους μεντεσέδες. Στην πραγματικότητα διαθέτουν μια κοίλη κατασκευή από χάλυβα, καλυμμένη με γυψοσανίδα. Επομένως, παρά το εντυπωσιακό τους μέγεθος, κάθε «τσιμεντένια» πόρτα ζυγίζει λιγότερο από έναν τόνο.
Δε ρίχνει άλλα λεφτά στα plug-in υβριδικά η Mercedes. Προτιμά να τα κρατήσει για τα ηλεκτρικά
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και συγκεκριμένα από τη στιγμή που περνάς την είσοδο του Μουσείου. Μόλις εισέλθεις στο αίθριο-ύψους 35 μέτρων- παρατηρείς τις μεγάλες πλατφόρμες κοντά στους τοίχους, οι οποίες λειτουργούν ως «ασανσέρ» και ανεβοκατεβαίνουν με συρματόσχοινα, χάρη σε ένα σύστημα γερανού που έχει εγκατασταθεί στην οροφή.
Με τις εν λόγω πλατφόρμες τα οχήματα μεταφέρονται στις πέντε αίθουσες του Μουσείου. Όλα όμως τα φορτηγά, λεωφορεία, βαν και επιβατικά οχήματα χρειάζονται μια πύλη για να εισέλθουν στους χώρους που έχει πρόσβαση το κοινό. Όπως σωστά καταλάβατε οι «κρυφές» πόρτες είναι για να μπαινοβγαίνουν άνετα τα οχήματα στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο του Μουσείου.