Ήταν το 2017 όταν η Skoda λάνσαρε το μεσαίου μεγέθους SUV της, το Karoq, το οποίο όπως είναι λογικό, μετά από τέσσερα χρόνια, χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα.
Έτσι λοιπόν στις 30 Νοεμβρίου η τσέχικη εταιρεία θα αποκαλύψει διαδικτυακά το ανανεωμένο Karoq. Σύμφωνα με τη Skoda το Karoq έχει αναβαθμιστεί σημαντικά σε σχεδιαστικό και τεχνολογικό επίπεδο. Μια πρόγευση για το πόσο έχει αλλάξει το Karoq μας δίνουν τα δυο επίσημα σκίτσα που δημοσιεύτηκαν σήμερα.
Στο πρώτο σκίτσο βλέπουμε την όψη του ανανεωμένου Karoq, ενώ παρατηρούμε τη νέα εξάγωνη μάσκα, η οποία έχει αυξήσει το πλάτος της, διαθέτει διπλές γρίλιες και η εισαγωγή αέρα στο κάτω τμήμα του εμπρός προφυλακτήρα έχει μεγαλώσει.
Τα φωτιστικά σώματα τώρα, είναι λεπτότερα και εφάπτονται πλέον στη μάσκα, ενώ στη βάση τους υπάρχουν από δυο ξεχωριστές Led μονάδες, για τα φώτα ημέρας. Παράλληλα εξακολουθούν να είναι δυο επιπέδων τα εμπρός φωτιστικά σώματα, με τα κάτω φώτα ομίχλης, τα οποία στην κορυφαία έκδοση είναι τεχνολογίας Led.
Δείτε ακόμα
Το δεύτερο σκίτσο μας δείχνει το πίσω τμήμα του ανανεωμένου Karoq. Το όνομα της Skoda αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα στην πόρτα του χώρου αποσκευών, υπάρχει μια μακρύτερη αεροτομή οροφής, μαύρος διαχύτης στη βάση του προφυλακτήρα, ενώ διατηρώντας το χαρακτηριστικό σχήμα “C” τα πιο στενόμακρα και σκουρόχρωμα πίσω Led φωτιστικά σώματα, τονίζουν το πλάτος του οχήματος.
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η παραγωγή του Karoq έχει ξεπεράσει τον αριθμό ορόσημο των 500.000 μονάδων. Διατίθεται σε 60 χώρες όλου του κόσμου, ενώ κατασκευάζεται σε Τσεχία, Σλοβακία, Ρωσία και Κίνα. Το 2020 και το πρώτο εξάμηνο του 2021 το Karoq ήταν το δημοφιλέστερο SUV από τη γκάμα της Skoda, καθώς επίσης και το δεύτερο με τις περισσότερες πωλήσεις μοντέλο της, πίσω από την Octavia.
Ήταν το δεύτερο SUV που λάνσαρε η Skoda, μετά το μεγαλύτερο Kodiaq, ενώ ακολούθησε το μικρότερο Kamiq. Όπως κάθε SUV της Skoda έτσι και το Karoq τίμησε την παράδοση που θέλει κάθε όχημα της στην εν λόγω κατηγορία να έχει πρώτο γράμμα στο όνομά του το “Κ” και τελευταίο το “Q”. Το όνομά του, παραπέμπει στη γλώσσα των αρχικών κατοίκων της Αλάσκας, των Alutiiq.