Ταινία Fast & Furious που να μην καταστρέφονται αυτοκίνητα “με το τσουβάλι” δε λέει. Όμως πόσα τετράτροχα έστειλε το franchise στα σκουπίδια και πόσο άξιζαν όλα μαζί;
Όσο αδιανόητα μεγάλος και αν φαίνεται ο αριθμός, όποιος παρακολούθησε όλες τις ταινίες της σειράς έχει δει να καταστρέφονται 1.800 αυτοκίνητα. Πρόκειται για ένα νούμερο που ξεπερνά κάθε φαντασία, όμως ακόμα πιο τρελό είναι το συνολικό τους κόστος.
Πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.
Αυτό υπολόγισε η βρετανική ασφαλιστική εταιρεία Screen Rant, σε συνεργασία με το YouTube κανάλι Movie Clips.
Μεταξύ όλων των ταινιών του franchise, εκείνη με τα περισσότερα “θύματα” ήταν η έκτη που βγήκε στους κινηματογράφους το 2013. Για την παραγωγή της απαιτήθηκε η καταστροφή 350 αυτοκινήτων.
Ο Αντώνης Ρέμος μας δείχνει τα SUV που οδηγεί (photos)
Ο Craig Lieberman, τεχνικός σύμβουλος στις τρεις πρώτες ταινίες μας βοηθάει να καταλάβουμε γιατί συμβαίνει αυτό. Σύμφωνα με όσα λέει, η ομάδα παραγωγής κατασκευάζει πάντα 5 με 6 (οπτικά ίδια) αντίγραφα για κάθε αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιηθεί στην ταινία. Ο λόγος είναι ότι σίγουρα κάποια θα καταστραφούν, είτε από ατύχημα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, είτε επειδή έτσι θέλει το σενάριο.
Ο απολογισμός των ταινιών της σειράς είναι ο εξής. 78 αυτοκίνητα στο The Fast & The Furious (2001), 130 στο 2 Fast 2 Furious (2003), 249 στο Fast & the Furious: Tokyo Drift (2006), 190 στο Fast & Furious (2009), 260 στο Fast Five (2011), 350 στο Fast & Furous 6 (2013), 230 στο Fast & Furious 7 (2015) και πάνω από 300 στο The Fate of the Furious (2017). Μάλιστα στο τελευταίο τα περισσότερα ήταν στη σκηνή όπου “βρέχει” αυτοκίνητα από ένα πολυώροφο parking.
Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και τα spin-off της σειράς, Fast 9 και Hobbs & Shaw, ξεπερνάμε τα 2.000 αυτοκίνητα.
Βέβαια, στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για μοντέλα που δεν έχουν κάποια συναισθηματική ή ιστορική αξία. Για παράδειγμα όλες οι Cobra που καταστράφηκαν στη σκηνή με το τρένο στο Fast Five ήταν replicas ενώ κάποιες ήταν σκέτα αμαξώματα, χωρίς εσωτερικό ή κινητήρα.