Η Bosch επενδύει καθώς η κρίση με τα microchips συνεχίζεται με το τοπίο να παραμένει θολό.
Έτσι η γερμανική εταιρία ηλεκτρονικών και εξαρτημάτων αυτοκινήτων σε μια πρόσθετη κίνηση για την καταπολέμηση της συνεχιζόμενης παγκόσμιας έλλειψης microchip επενδύει 400 εκ. ευρώ μόνο το 2022 για την επέκταση των εργασιών microchips στη Dresden και το Reutlingen της Γερμανίας και στο Penang της Μαλαισίας. Περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ από αυτό το ποσό προορίζονται για το εργοστάσιο στο Reutlingen.
Διαβάστε ακόμα
Ο πρόεδρος της Bosch, Stefan Hartung τόνισε: «Αυτή η επένδυση θα ωφελήσει τους πελάτες μας και θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της κρίσης στην αλυσίδα εφοδιασμού των microchips».
Επιπλέον, η Bosch ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει συνολικά 150 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία πρόσθετου χώρου σε υπάρχοντα κτίρια στις εγκαταστάσεις του Reutlingen έως το 2023.
Η περαιτέρω επέκταση της τοποθεσίας, στο Reutlingen θα αυξηθεί από περίπου 35.000 τ.μ. επί του παρόντος, σε πάνω από 44.000 τ.μ. μέχρι το τέλος του 2025 .
Τα εργοστάσια στο Reutlingen χρησιμοποιούν τεχνολογία 150 και 200 χλστ., ενώ το εργοστάσιο της Dresden κατασκευάζει microchips 300 χλστ.
Και τα δύο εργοστάσια χρησιμοποιούν μεθόδους κατασκευής πολύ προηγμένες που βασίζονται στον έλεγχο της διαδικασίας βάσει δεδομένων. «Οι μέθοδοι τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με τη συνδεσιμότητα μάς βοήθησαν να επιτύχουμε συνεχή, βασισμένη στα δεδομένα βελτίωση στην κατασκευή και έτσι να παράγουμε όλο και καλύτερα microchips», τονίζει ο Markus Heyn, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Robert Bosch και πρόεδρος του επιχειρηματικού τομέα Mobility Solutions. Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη λογισμικού που επιτρέπει την αυτοματοποιημένη ταξινόμηση των ελαττωματικών microchips.
Η Bosch χρησιμοποιεί επίσης τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσει τις ροές υλικών. Με το υψηλό επίπεδο αυτοματοποίησής του, αυτό το υπερσύγχρονο περιβάλλον παραγωγής στο Reutlingen θα προστατεύσει το μέλλον του εργοστασίου και τις θέσεις εργασίας των ανθρώπων που εργάζονται εκεί.
Η Bosch αναπτύσσει και κατασκευάζει microchips για περισσότερα από 60 χρόνια και για περισσότερα από 50 από αυτά τα χρόνια στο Reutlingen.
Tόσο για εφαρμογές αυτοκινήτων όσο και για την αγορά ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης. Τα εξαρτήματα των microchips που κατασκευάζει η Bosch περιλαμβάνουν ολοκληρωμένα κυκλώματα για συγκεκριμένες εφαρμογές (ASIC), μικροηλεκτρομηχανικά συστήματα (αισθητήρες MEMS) και microchips ισχύος.
Η περαιτέρω επέκταση του χώρου του Reutlingen θα εξυπηρετήσει κατά κύριο λόγο την αυξανόμενη ζήτηση για MEMS στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας και των καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων και για microchips ισχύος από καρβίδιο του πυριτίου.
«Η Bosch είναι ήδη κορυφαίος κατασκευαστής mocrochip για εφαρμογές αυτοκινήτων», λέει ο Heyn. «Και αυτή είναι μια θέση που σκοπεύουμε να εδραιώσουμε».
Τα μέτρα για την επίτευξη αυτού του στόχου περιλαμβάνουν την ανάπτυξη και την κατασκευή microchips (ημιαγωγών) από καρβίδιο του πυριτίου, τα οποία η Bosch παράγει από τον Δεκέμβριο του 2021.
Τα microchips από αυτό το καινοτόμο υλικό προορίζονται να διαδραματίσουν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην ηλεκτροκίνηση.
Η Bosch είναι επί του παρόντος ο μόνος προμηθευτής αυτοκινήτων παγκοσμίως που κατασκευάζει ημιαγωγούς ισχύος από καρβίδιο του πυριτίου.
Το εργοστάσιο του Reutlingen απασχολεί σήμερα περίπου 8.000 άτομα.
Εργάζονται στην ανάπτυξη και παραγωγή microchips και ηλεκτρονικών μονάδων ελέγχου.