Κανείς δε θα ήθελε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο, ακόμα και αν αυτό είχε την πολυτέλεια μιας λιμουζίνας.
Το συγκεκριμένο όμως ασθενοφόρο δε χαρακτηρίζεται λιμουζίνα λόγω της χλιδής που προσφέρει στους ασθενείς, αλλά εξαιτίας του μήκους που ξεπερνάει τα 12 μέτρα! Επομένως μιλάμε για το μακρύτερο ασθενοφόρο που υπάρχει.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα υπεραστικό λεωφορείο Setra MultiClass S 415 LE , το οποίο η Daimler ανέλαβε να μετατρέψει σε ασθενοφόρο, ώστε να συμβάλει στη μάχη κατά πανδημίας, η οποία σίγουρα δεν έχει τελειώσει ακόμα.
Σύμφωνα με την Daimler η μετατροπή του λεωφορείου σε ασθενοφόρο ολοκληρώθηκε σε μόλις 6 εβδομάδες από μια ομάδα ειδικών. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Νόι-Ουλμ της Γερμανίας, όπου βρίσκεται η έδρα λεωφορείων της Daimler.
Αρχικά ξηλώθηκαν τα 43 καθίσματα των επιβατών και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν συνολικά τέσσερα πλήρως εξοπλισμένα τροχοφόρα κρεβάτια-φορεία εντατικής θεραπείας, ενώ βοήθησε σημαντικά το χαμηλό και επίπεδο δάπεδο του λεωφορείου.
Του βούτηξαν δυο Mercedes σε ένα βράδυ και τους επικήρυξε! (video)
Εξοπλίστηκε επίσης με τέσσερις αναπνευστήρες εντατικής θεραπείας, τέσσερις οθόνες παρακολούθησης, μια συσκευή υπερήχων και με ένα οξύμετρο. Σημειώνεται ακόμα ότι υπάρχουν ακόμα επτά θέσεις για το ιατρικό προσωπικό, αποθηκευτικοί χώροι για φάρμακα, εργαλεία, πρόσθετες συσκευές οξυγόνου και προστατευτικές στολές.
Προκειμένου να διασφαλιστεί ο βέλτιστος καθαρισμός και απολύμανση του εσωτερικού, το δάπεδο του λεωφορείου απέκτησε μια ειδική επικάλυψη. Μετά από κάθε μεταφορά ασθενών το εσωτερικό ψεκάζεται με απολυμαντικό, ενώ το διαμέρισμα του οδηγού απομονώνεται με ένα ειδικό διαχωριστικό και τροποποιήθηκε κατάλληλα το σύστημα εξαερισμού. Φυσικά ασθενοφόρο χωρίς μπλε φάρους, σειρήνα και αδιαφανή πλευρικά κρύσταλλα δε γίνεται.
Με το καινοτόμο αυτό ασθενοφόρο ο Γερμανικός Ερυθρός Σταυρός θα μπορεί να ανταποκρίνεται άμεσα και να μεταφέρει ασθενείς με Covid-19 που χρειάζονται εντατική θεραπεία στα νοσοκομεία.
Τέλος, να πούμε ότι η Daimler μετατρέπει ακόμα δυο λεωφορεία τα οποία θα λειτουργήσουν ως κινητές εμβολιαστικές μονάδες.