Γιορτινή ατμόσφαιρα δημιούργησε η κατασκευή της συγκεκριμένης EQS, καθώς οδήγησε τη Mercedes σε ένα νέο ρεκόρ. Όταν λοιπόν η κόκκινη EQS 580 4MATIC κύλισε από τη γραμμή παραγωγής, το εργοστάσιο Factory 56 της Mercedes που βρίσκεται στο Ζίντελφινγκεν της Γερμανίας, έφτασε στον αριθμό ορόσημο παραγωγής συνολικά 22 εκατομμυρίων οχημάτων!
Εκτός από την αμιγώς ηλεκτροκίνητη ναυαρχίδα της Mercedes, στο Ζίντελφινγκεν κατασκευάζεται επίσης η S-Class, συμπεριλαμβανομένης της υβριδικής έκδοσης, η υπερπολυτελής Maybach S-Class, η E-Class, η GLC, η CLS, η S-Class Guard και η τετράθυρη AMG GT. Το 2022 έπεσε αρκετή δουλειά στο εργοστάσιο του Ζίντελφινγκεν, καθώς μόνο η S-Class και η ΕQS σημείωσαν πάνω από 90.000 και 19.200 πωλήσεις αντίστοιχα.
Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι το εργοστάσιο στο Ζίντελφινγκεν εγκαινιάστηκε το μακρινό 1915, ενώ το 1946 ξεκίνησε να παράγει ξανά επιβατικά οχήματα μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ιδρύθηκε αρχικά ως εργοστάσιο αεροσκαφών, ενώ από το 1919 κατασκεύαζε οχήματα, με πρώτο την Mercedes-Knight 16/45 hp.
Το Δεκέμβριο του 1924 στη Γερμανική Έκθεση Αυτοκινήτου στο Βερολίνο η Daimler-Motoren-Gesellschaft παρουσίασε την πολυτελή Mercedes 15/70/100 hp με εξακύλινδρο κινητήρα 3.920 κ.εκ. και υπερσυμπιεστή. Αναπτύχθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες του Φέρντιναντ Πόρσε, ο οποίος από το 1923 έως το 1928 ήταν επικεφαλής σχεδίασης.
Σήμερα αποστολή του εργοστασίου είναι να κατασκευάζει τα πιο πολυτελή οχήματα της Mercedes που βρίσκονται στις ψηλότερες θέσεις της ιεραρχίας. Εκεί έχει εγκατασταθεί το Τμήμα Έρευνας, Ανάπτυξης και Σχεδίασης της Mercedes. Στο εργοστάσιο του Ζίντελφινγκεν απασχολούνται περίπου 35.000 άτομα. Στο εγγύς μέλλον θα κατασκευάζουν τα μοντέλα της Top γκάμας της Mercedes, τα οποία από το 2025 θα βασίζονται στην πλατφόρμα AMG.EA για ηλεκτρικά οχήματα.
Από το 2022 όλα τα εργοστάσια της Mercedes έχουν πετύχει ουδετερότητα C02, καθώς η ηλεκτρική ενέργεια προέρχεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές. Στο εργοστάσιο του Ζίντελφινγκεν έχουν τοποθετηθεί πάνω από 12.000 φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή που είναι ικανά να παράγουν πάνω από 5.000 kWp ισχύος. Έτσι καλύπτεται σχεδόν το 30% των ετήσιων αναγκών του εργοστασίου για ηλεκτρική ενέργεια.