Το Volkswagen Group αυτή την περίοδο καθορίζει το πλάνο που θα ακολουθήσει την επόμενη πενταετία. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, εξετάζει τι θα κάνει με τις Lamborghini, Bentley και Ducati, καθώς υπάρχουν σκέψεις για πώλησή τους.
Η πρώτη για την οποία φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον είναι η Ducati. Σύμφωνα με διαρροές ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες πρώτες επαφές με ενδιαφερόμενους. Αν υπάρξει συμφωνία, αυτές θα μπορούσαν να καταλήξουν στην πώληση της ιταλικής εταιρείας κατασκευής μοτοσυκλετών. Βέβαια, εκτός από την πώληση το Volkswagen Group εξετάζει και άλλες εναλλακτικές για τις 3 μάρκες, όπως η συνεργασία τους με εταιρείες από τις οποίες μπορούν να αποκτηθούν τεχνολογικές γνώσεις που θα μοιραστούν σε ολόκληρο τον όμιλο.
Σε περίπτωση που τελικά η Ducati πουληθεί, θα πρέπει να προηγηθούν κάποιες διαδικασίες όπως η εκτίμηση της αξίας της από ένα ή περισσότερα τραπεζικά ιδρύματα, οπότε δύσκολα θα δούμε κάποια ολοκληρωμένη κίνηση πριν το 2021.
Προς το παρόν η ίδια η Volkswagen έχει αρνηθεί να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο πάνω στο θέμα.
Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Γερμανοί προσπάθησαν να πουλήσουν την Ducati. Η πιο πρόσφατη ήταν το 2017 όταν υπήρξαν επαφές με τις εταιρείες Bajaj Auto και Polaris, καθώς και με τα επενδυτικά funds, Bain, PAI και Investindustrial. Οι συνομιλίες δε φάνηκε να έχουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Παρόλα αυτά, η πώληση δεν προχώρησε λόγω έντονων αντιδράσεων από τους επικεφαλής των εργατικών συνδικάτων.
Η Ducati ανήκει σε ποσοστό 100% στο Volkswagen Group, μετά την εξαγορά του συνόλου των μετοχών έναντι 747 εκατομμυρίων ευρώ το 2012.
Εκτός από τις Ducati, Lambroghini και Bentley, κινητικότητα υπάρχει και γύρω από την Bugatti. Οι Γερμανοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να παραχωρήσουν ποσοστό της εταιρείας στη Rimac (εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών hypercars από την Κροατία), με αντάλλαγμα αυξημένο μερίδιο μετοχών στην κροατική εταιρεία. Να σημειώσουμε ότι το Group έχει ήδη παρουσία στη μετοχική σύνθεση της Rimac, καθώς η Porsche έχει ένα ποσοστό σε αυτή.
Όσο για τη lamborghini, οι πρώτες ενδείξεις τη θέλουν να μπαίνει στο χρηματιστήριο ώστε οι μετοχές της να διατίθενται ελεύθερα.